Nieuws

Circusdag

21 Juli is de langste dag van het jaar en de start van de zomer. Om de zomer te vieren stond het zomerfeest in het teken van ‘Circus’. De hele dag volgende de kinderen workshops van echte circusartiesten. In de pauze kregen de kinderen poffertjes uit een echte poffertjeskraam. De dag werd (met zowel de kinderen als ouders, opa’s/oma’s, etc.) afgesloten met een circusvoorstelling welke door de klassen was gemaakt.


Sportdag

De zon scheen, iedereen deed fanatiek mee en het was daarmee een zeer geslaagde sportdag!


Schoolreisje Bovenbouw


Schoolreisje Oud Valkeveen


Swim challange!

Deze maand is het de maand van de zwemveiligheid. De groepen 6, 7 en 8 hielden vandaag een ‘swim challenge’ in het Nooderparkbad. Minister Bruins was aanwezig en opende de challenge.
Zie ook de fragmenten van het NOS Jeugdjournaal
en RTL Nieuws (vanaf minuut 17:40)


Boek overhandigd aan wethoudster

Leerlingen van onze school hebben samen met een kinderboekenschrijfster Anna van Praag het boek ‘ Dit is mijn lovely leven’ geschreven en vanmiddag overhandigd aan Touria Meliani (wethoudster van Kunst en Cultuur van Amsterdam).

Zie hieronder foto’s en video’s van deze middag.


Scholenonderzoek RTL-Nieuws.

Jaarlijks voert RTL-Nieuws een scholenonderzoek uit. In het scholenonderzoek 2019 scoort de Oranje Nassau een 8,5! Een score waar wij erg trots op zijn!

Klik hier om naar het Scholenonderzoek te gaan.


Kerstviering


ChristmasVoice!

Na vele auditierondes in de klassen, was het dan eindelijk zover dat alle finalisten tegen elkaar gingen strijden. Wie o wie wint de ChristmasVoice 2018?

Voor de jury was het een lastige keuze. Werkelijk ieder nummer was top! Maar de jongens en meiden uit groep 3 en 8  wonnen en mogen morgen tijdens de kerstviering nog een keer!


Sinterklaas en Pieten op bezoek!

Na lang wachten en veel zingen was het zover! Sinterklaas en de Pieten kwamen op bezoek en namen naast lekkers ook een cadeautje mee!

Voor meer foto’s, zie de groepspagina’s.


Kinderpostzegelactie: Certificaat Superschool

Dankzij de grote inzet van de kinderen is er met de verkoop van de kinderpostzegels het prachtige bedrag opgehaald van €2773,64!


Sintmuur

De Sint is weer in het land. Tijd voor passende versiering in de school! Met de bovenbouw is er hard gewerkt om samen een Sintmuur te maken!


Fruitstokjes maken!

Alle kinderen van groep 3 t/m 8 mochten hun eigen fruit stokje maken. Groep 1/2 kregen ook stokjes die gemaakt werden door de bovenbouw.


Afsluiting Kinderboekenweek

De kinderboekenweek werd afgesloten met een voorleeswedstrijd.

Na de voorleeswedstrijd kreeg iedere voorlezer een beker, medaille en een oorkonde.


Voorlezers in de klas

De tweede dag van de Kinderboekenweek werd vandaag geopend door vaders, moeders, opa’s of oma’s van de kinderen die een verhaal kwamen voorlezen in de klas. Bekijk de groepspagina’s voor de foto’s uit de verschillende groepen.


Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek werd vanmorgen feestelijk geopend. Na het doorknippen van het lint, een voorgelezen verhaal door juf Audrey en het Kinderen voor Kinderen ‘Kom erbij’ lied te hebben gezongen, is de Kinderboekenweek officieel gestart. De komende is er op school extra aandacht voor lezen en voorlezen met het thema ‘Vriendschap’.


Waterpret

Met dit heerlijke weer was het vandaag tijd voor waterpret! Met alle groepen gingen wij het plein op om met waterpistolen, zwembaden, flessen gevuld met water, waterbalonnen, etc. te spelen. Het plein was opgedeeld in een waterplein en een droog plein om te zonnen.

 


Middagje naar de speeltuin

Met de groepen 1 t/m 6 zijn wij een middag naar de speeltuin “Het Bloemenkwartier” geweest.


Olympische sportdag

Met de groepen 3, 4,  5 en 6 gingen wij naar de Olympische sportdag in het Olympisch stadion. Er werd door iedereen fanatiek gesport.