Nieuws

Waterpret

Met dit heerlijke weer was het vandaag tijd voor waterpret! Met alle groepen gingen wij het plein op om met waterpistolen, zwembaden, flessen gevuld met water, waterbalonnen, etc. te spelen. Het plein was opgedeeld in een waterplein en een droog plein om te zonnen.

 


Middagje naar de speeltuin

Met de groepen 1 t/m 6 zijn wij een middag naar de speeltuin “Het Bloemenkwartier” geweest.

 


Olympische sportdag

Met de groepen 3, 4,  5 en 6 gingen wij naar de Olympische sportdag in het Olympisch stadion. Er werd door iedereen fanatiek gesport.

 


Jump-In certificaat

Wij hebben als school het officiële ‘Jump-In’ certificaat ontvangen!

Dit certificaat staat voor een school die bewust met gezonde voeding en sport bezig is. Hieronder vindt u een aantal foto’s en een video van de uitreiking.

 


Leuke dag in groep 1/2!

Leuke dag in groep 1/2B! Afsluiting blok 4 vreedzame school. De kinderen mochten zelf een leuke dag bedenken. Uiteindelijk is het disco, lekkere dingen eten en gymmen geworden. We hebben genoten!!

 


Bezoek aan het Nemo

Groep 3 was op bezoek in het Nemo. Na veel ontdekt en geëxperimenteerd te hebben werd de dag afgesloten met een workshop ‘Zeepbellen’.

Voor meer foto’s van het bezoek aan het Nemo, klik hier.

 


Badmintonles

 

 


Koningsspelen 2018!

Na het Koningsontbijt vonden de Kongingsspelen 2018 plaats. Zowel op het voorplein, achterplein als de gymzaal waren diverse activiteiten. De kinderen van groep 7 en 8 begeleide de spellen. De dag werd afgesloten met een ijsje van ‘IJskoud de Beste’.

Het was een sportieve en gezellige dag!

 


Naschoolse activiteit: Chocoladefabriek

De kinderen van groep 7 en 8 hebben bij de naschoolse activiteit ‘Chocoladefabriek’  hun eigen chocoladefabriek opgezet. Met deze onderneming hebben zij zoveel mogelijk chocoladerepen verkocht en de opbrengsten daarvan gedoneerd aan het goede doel ‘Kinderen in de Oorlog’.

In totaal hebben de kinderen met hun chocoladefabriek €69,70 opgehaald. Dit prachtige bedrag gaat naar de kinderen in Syrië.

 


Kinderraad

De Kinderraad ging de klassen langs om uitleg te geven over hun doelen die zij willen bereiken in de wijk. Hun doel is om (onbekende) mensen op straat met elkaar in gesprek te laten komen.

Zo willen zij ervoor zorgen dat mensen aardiger naar elkaar zijn.

 

 


De Cito-toetsen groep 8 zijn begonnen!

De eerste dag van de Cito-toets voor groep 8 zit erop. Er werd hard gewerkt, zoals u op de foto’s kunt zien.

 


Groep 8 leest samen met groep 3

De kinderen uit groep 3 oefenen hard met leren lezen en worden daar elke dag beterder in. Iedere ochtend lezen de kinderen samen met een maatje groep 8. Gezellig en leerzaam!

 


 

Bezoek aan het Scheepsvaartmuseum

Groep 7 bracht een bezoek aan het Scheepsvaartmuseum

 


Bezoek aan het concertgebouw

De groepen 1/2 brachten een bezoek aan het concertgebouw. Het was een geslaagd bezoek.

 


Pasen 2018

Ook dit jaar was het weer een gezellig paasfeest bij ons op school.

Klik hier om verder te lezen en een aantal foto’s te bekijken.

 


Groep 3 naar de bibliotheek: Letterfeest!

Op vrijdag 23 maart bracht groep 3 een bezoek aan de bibliotheek voor het programma ‘Letterfeest!’.

Klik hier om verder te lezen.

 


OP=OP

In Nederland loopt het lerarentekort de spuigaten uit, maar in Amsterdam is het tekort het grootst. Klassen worden bij ziekte van de leerkracht zoveel mogelijk verdeeld over de andere groepen. Als het echt niet anders kan, worden de leerlingen naar huis gestuurd. Dat wil niemand, maar het onderwijs weet ondertussen niet meer hoe het tekort aan leerkrachten opgevangen moet worden. In Amsterdam verwachten we in 2023 een tekort van bijna 500 leerkrachten. Als dat waarheid wordt, kunnen 15.000 Amsterdamse kinderen geen onderwijs meer krijgen omdat er simpelweg geen leerkracht te vinden is. Het gaat om onze kinderen. Die moeten toch goed onderwijs kunnen krijgen!

Teken hier de petitie

 


Certificaat Superschool

Dankzij de geweldige inzet van onze leerlingen is er met de verkoop van kinderpostzegels een mooi bedrag opgehaald, daarom hebben wij van de kinderpostzegelactie het CERTIFICAAT SUPERSCHOOL ontvangen.

 


Sinterklaas 2018

Vrijdag 24 november hebben wij een leuke crea-middag gehad. Er zijn weer mooie werkjes gemaakt.