Stichting Wijsneus

Omdat kinderen het verdienen om hun eigen wereld te vergroten met wonderlijke, mooie, spannende en ontspannende activiteiten kent de Oranje Nassauschool in samenwerking met Stichting Wijsneus de verlengde schooldag. “De VSD”

Stichting Wijsneus wil dat mogelijk maken door naschoolse activiteiten aan te bieden daar waar kinderen zijn: op school. Van schilderen tot streetdance, van trommelen tot techniek, van capoeira tot koken. Stichting Wijsneus kan allerlei vakdocenten inzetten die enthousiast met de kinderen aan de slag gaan. We werken ook zoveel mogelijk samen met organisaties in de buurt, zoals de Muziekschool, het Natuureducatiecentrum, jeugdtheaterschool DAT!, etc.

In nauw overleg met de school organiseren we 3 blokken van 8 lessen per schooljaar. Met een budget van stadsdeel Noord kunnen we per blok meerdere cursussen aanbieden per leeftijdsgroep. De cursussen zijn vooralsnog gratis. De cursussen zijn direct na school en op school, zodat u als ouder uw kind niet ergens naar toe hoeft te brengen.

We proberen een gevarieerd aanbod te maken waarin elk kind iets leuks kan vinden. Als er veel belangstelling is voor een cursus, plannen we deze nog een keer. En als kinderen of ouders met ideeën komen, gaan we daar een cursus bij zoeken.