Muziekschool Amsterdam Noord

Je weet niet wat je hoort

Muziekschool Amsterdam Noord biedt cursussen voor piepjonge, jonge en wat minder jonge muziekliefhebbers. Het begint al voor de peutertjes met de Muziek-op-schoot cursussen.

Kinderen vanaf vier jaar zingen, dansen en bewegen op allerlei vormen van muziek. Met veel plezier, want bezig zijn met muziek is leuk!

Muziekschool Amsterdam Noord organiseert ook een instrumentale oriëntatie cursus, bedoeld als voorbereiding op het “echte” werk; het leren bespelen van een instrument. Is de keuze eenmaal gemaakt, dan kunnen leerlingen kiezen uit achttien verschillende instrumenten, van trombone tot dwarsfluit, van cello tot gitaar en van accordeon tot slagwerk (drummen).

Ook voor de instrumentale cursussen geldt dat plezier in muziek net zo belangrijk is als het leren bespelen van het instrument. Dit komt het beste tot uiting door de vele samenspel mogelijkheden in de vele ensembles en orkesten die aan de school verbonden zijn. Kinderen die geen instrument willen bespelen maar wel graag zingen, zijn van harte welkom in een van de kinderkoren en dan hebben we ook nog een musicalgroep waarmee jaarlijks een mooie productie gemaakt wordt.

De school is iedere doordeweekse dag geopend, kom gerust eens langs voor meer informatie.

Muziekschool Amsterdam Noord
Alkmaarstraat 10