Bewegingsonderwijs

Leerkracht: Paulina (wo, do)

Positieve ervaringen opdoen met bewegen en sport, dat is waar het om draait tijdens de lessen bewegingsonderwijs (of gymlessen)! Dit betekent dat iedereen op zij/haar eigen niveau kan deelnemen aan de lessen. Ook wordt er geleerd om beter te bewegen doormiddel van samenwerken en door op een respectvolle manier met elkaar om te gaan tijdens spellen en bewegingsactiviteiten.

Van balanceren tot stoeispelen en bewegen op muziek, zowel klassikaal als in kleinere groepen, van spelletjes die op het schoolplein gespeeld kunnen worden tot sporten die vooral bij sportclubs worden gedaan: er komt een veelheid aan bewegings- en sportactiviteiten terug tijdens de gymles. Zo zit er voor iedereen wel wat bij wat hem of haar (extra) interesseert.

Ouders, kom maar eens kijken bij de lessen en geniet van de belevenissen van uw kinderen. Een afspraak maken is niet nodig, u bent altijd welkom als (rustige) toeschouwer. Als voorproefje kunt u dit filmpje bekijken!

Het motto is: iedereen moet overal aan mee kunnen doen op zijn (of haar) eigen niveau. Was dat overal maar zo!